Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голови фракцій Львівської облради узгодили звернення щодо розгону блокади

Завтра, 16 березня, під час позачергової сесії Львівської облради буде розглянуто одне питання, а саме звернення до Президента України, Верховної ради і Кабінету міністрів про ситуацію, яка склалася з блокадою окупованих територій Донецької і Луганської областей. Про це сьогодні, 15 березня, під час брифінгу повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин.

За його словами, проведення позачергової сесії ініціювали 29 депутатів, які підписали відповідне звернення. Серед них – частина депутатів фракції «Свобода», більша частина депутатів фракції «Самопоміч», частина депутатів фракцій Радикальної партії і УКРОПу.

«Ми сьогодні збиралися з більшістю голів фракцій, обговорили питання в частині порядку денного. Як з тими, хто підписалися, так і зі всіма іншими керівниками фракцій. Сподіваємося, що дійшли до консенсусу.  Зараз йдуть останні приготування в частині тексту звернення, який має бут спільним. Мій заступник, Парасковія Дворянин, допрацює проект і незабаром ми розішлемо його всім депутатам на скриньки», - сказав Олександр Ганущин.

Він також розповів і про саме звернення:

«Це політична позиція Львівської обласної ради з приводу питань, що мають місце на лінії розмежування і поруч з нею. Очевидно, що там буде відбито питання в частині нашої позиції щодо відповідальності тих, хто спричинився до необґрунтованого застосування сили при розгоні блокадників. Буде позиція, - я наполягаю, щоб вона була, - по нинішньому рішенню РНБО.  Навіть в штабі блокади визнали його позитивним, таким, що, так би мовити, є на часі. Буде позиція стосовно спільної відповідальності за державу і її майбутнє, і буде позиція стосовно прийняття закону України про окуповані території», - сказав він.

Голова Львівської облради висловив сподівання на те, що сесію вдасться завершити швидко, а до робочих питань, яких є дуже багато, депутати повернуться 21 березня під час чергового пленарного засідання.

На думку Олександра Ганущина, звернення має бути проголосоване.

Водночас, він наголосив, що його позиція щодо блокування окупованих територій висвітлена у зверненні Львівської облради, в якому йдеться про припинення так званої несанкціонованої торгівлі, необхідність громадського контролю, необхідність проведення гуманітарних вантажів Червоного хреста, ОБСЄ тощо.

Також він висловив свою позицію стосовно рішення РНБО: «Нинішнє рішення є на часі. Воно засвідчує, що держава має силу і резерви, і що ми здатні втримати ситуацію з повним блокуванням магістралей, не зважаючи на економічні втрати, які зазнаємо. Сподіваюся, воно буде найближчим часом втілене в життя». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ