Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гончарук взяв під особистий контроль розслідування пожежі в Одесі

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, хід розслідування пожежі в одеському коледжі він бере під особистий контроль.
Олексій Гончарук прибув в Одесу, у зв’язку з пожежею в коледжі

Гончарук в Одесі зібрав нараду з керівництвом міста та області, а також із керівництвом Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Дав доручення голові ДСНС негайно відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника із профілактики Михайла Вовка, та прийняти відповідні кадрові рішення. А самому пану Федорчаку рекомендував написати заяву за власним бажанням. Ситуація, коли чотири останні гучні пожежі з жертвами відбулись в одній області — неприпустима.

Голові ОДА — відсторонити керівника Департамента освіти в Олександра Левчака і також прийняти по ньому відповідні кадрові рішення.

Гончарук анонсував звільнення в Одеській ОДА та ДСНС через пожежу в коледжі

Доручив у найближчий термін:

  • Міністерці освіти та науки Ганні Новосад провести інвентаризацію всіх навчальних закладів і навести реальний порядок в закладах освіти.
  • Міністерству внутрішніх справ у найближчий термін надати план заходів із протипожежної безпеки по всій Україні.

Ми маємо запобігати катастрофам, а не лише вчасно реагувати на них!

З вівторка запрацює Урядова комісія, яка має встановити всі причини пожежі.

Всі винні в цій трагедії мають бути покарані!

Зустрівся також із сім’ями жертв загиблих та постраждалих. Ще раз хочу висловити свої співчуття. Держава надасть повну необхідну підтримку!

Співчуваю рідним загиблих рятувальника Сергія Шатохіна та викладачки Анни Бортюк, які ціною власного життя врятували інших. Це наші герої.

Звернувся до голови парламентської фракції Давида Арахамії підготувати подання до Президента України, щоб присвоїти їм звання Героїв України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ