Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Google Maps покаже рівень забрудненості повітря у містах

Дослідники з Техаського університету в США розробили обладнання для моніторингу якості повітря і встановили його на два автомобілі Google Street View. Про це повідомляє "Популярна механіка".

"Новий метод дозволив візуалізувати отримані нами дані, щоб уряд міг вживати заходів щодо поліпшення стану повітря", — сказав Стівен Хамбург, один з авторів дослідження.

За результатами досліджень фахівці створили інтерактивну карту на основі Google Maps, яка є найдокладнішим з будь-коли створених звітів про стан повітря в окремо взятому місті.

На інтерактивні карти нанесені мітки червоного, помаранчевого і жовтого кольорів, які дозволяють користувачеві точно визначити, де знаходяться джерела забруднення повітря. Також дані показують, як стан повітря змінюється протягом дня, тижні і навіть пори року.

Автори дослідження говорять, що їхні картки (оформлені у вигляді мобільного додатку) можуть бути легко «відтворені» в інших містах, щоб допомогти владі визначити екологічні проблеми в місті.

Автомобілі з закріпленими на даху пристроями моніторили вулиці міста Окленд (штат Каліфорнія) протягом цілого року. В цілому вони проїхали 24 000 кілометрів і «провели» 3 мільйони унікальних вимірювань повітря.

Лікарі наголошують, що забруднене повітря може викликати безліч проблем зі здоров'ям — від астми до інсульту і серцевих захворювань.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ