Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google випустила полегшену версію Android для "нижчих" смартфонів

Компанія Google оголосила, що 6 грудня разом з оновленням операційної системи Android 8.1 вийде її полегшена версія Android Go Edition, здатна працювати на пристроях "низького" рівня, - Еспресо.

Особливостями Go Edition стануть полегшені додатки, що займають в два рази менше місця. Завдяки їм новою версією Android зможуть користуватися власники дешевих пристроїв з невеликою кількістю оперативної пам'яті - від 512 мегабайт до гігабайта.

У число оновлених додатків увійдуть і флагманські сервіси Google: пошуковий сервіс Google Go, голосовий помічник Google Assistant і клавіатура Gboard, а також новий файловий менеджер Files Go.

Крім офіційних додатків Google оптимізацію під Android Go Edition також отримають програми сторонніх розробників: Facebook, Microsoft і інші. Список полегшених програм буде автоматично з'являтися у видачі віртуального магазину додатка Google Play Store.

Пристрої з Android Go Edition будуть поставлятися з самого початку включеним режимом заощадження трафіку в системі і браузері Google Chrome. Обмінюватися контентом власники подібних пристроїв зможуть по p2p-мережі.

За словами представників Google, за допомогою Go Edition компанія розраховує в півтора рази збільшити кількість користувачів Android. На кінець 2017 року до неї підключені вже більше 2 мільярдів пристроїв по всі планеті, причому кількість користувачів в Індії перевищила кількість в США.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ