Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Городоцька громада виграла грант Посольства Японії на придбання медобладнання

Очікується, що до кінця 2023 року в Городоцькій центральній лікарні з'явиться відеогастроскоп та відеоколоноскоп.

У межах програми «Кусаноне» асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна» підписала грантову угоду з Посольством Японії в Україні на реалізацію проєкту з придбання медичного обладнання. 

"Майже 3,5 млн грн — загальна сума витрат на закупівлю обладнання, з яких 3,2 млн грн — це грантові кошти від Програми «Кусаноне», що фінансується Посольством Японії в Україні та майже 300 тис. грн з бюджету Городоцької міської ради", - повідомляють у пресслужбі ЛОР. 

Аналогічні проєкти втілять в життя також у Сумській, Миколаївській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Як зауважив під час підписання Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, через війну попит на медичне обладнання в Україні значно зріс.

"Тому надання такої допомоги для медичної галузі є дуже важливим саме зараз. Війна триває, отже лікарі потребують якісного забезпечення. Ми сьогодні декларуємо вам свою підтримку і надання необхідної допомоги установам охорони здоров’я", - зазначив Мацуда Кунінорі.

Керівниця Асоціації «Єврорегіну Карпати-Україна» Наталія Савка розповіла, що з 2016 року у Львівській області реалізовано уже два проєкти за співфінансування Посольства Японії в Україні через Програму "Кусаноне": 

"Спільно з Львівською обласною радою вдалося завершити два значущі для Львівщини проєкти: придбання обладнання для реанімації новонароджених у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» та світлове обладнання для Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької".


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ