Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Госпітальній раді представили проєкт мережі госпітального округу Львівської області

Госпітальній раді Львівського госпітального округу сьогодні, 19 серпня, презентували фінальну частину проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» щодо розробки плану спроможної мережі госпітального округу Львівської області. Про це інформує пресслужба ЛОР.

Участь в обговоренні взяли члени Госпітальної ради: перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, депутати обласної ради Олег Дуда, Анна Ярмола.

За словами експертів проєкту USAID, завдання, які вони ставили в процесі напрацювання моделі мережі Львівського госпітального округу, полягають у забезпеченні ефективного розподілу функцій між закладами охорони здоров’я; забезпеченні фінансової стійкості закладів охорони здоров’я спроможної мережі; забезпеченні розбудови медичної інфраструктури та модернізації закладів охорони здоров’я; запровадженні оновлених маршрутів пацієнтів до закладів охорони здоров’я, що надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу, зокрема при пологах, травматичних ураженнях, гострій хірургічній патології, гострому коронарному синдромі, гострому мозковому інсульті тощо.

Під час обговорення проєкту Госпітальної радою піднято ряд важливих питань зокрема, що стосуються кількості ліжок, їх ефективності та потреби для області, питання доступності для пацієнтів, маршрути, акушерство, неонатальна та паліативно-хоспісна допомога, інфекційні ліжка.

«Наразі проєкт завершує свою роботу. За результатами його діяльності департамент охорони здоров'я Львівської ОДА розробить плани розвитку госпітального округу області, який розглядатиме Госпітальна рада, постійна депутатська комісія з питань охорони здоров'я і материнства обласної ради та який буде винесений на розгляд сесії облради», - зауважив Олег Дуда.

У підсумку – Госпітальна рада модель спроможної мережі госпітального округу Львівської області від USAID взяла за основу і до вивчення для подальшого опрацювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ