Слухай онлайн
Економіка

Господарства Львівщини за 9 місяці цього року збільшили виробництво м'яса худоби та птиці на 5,5% - до 91,8 тис. тонн

Всіма категоріями господарств за 9 місяців поточного року вироблено 91,8 тис.тонн м'яса худоби та птиці, що на 5,5% більше чим торік. За цей період зросло на 0,4% виробництво яєць і становило 463,1 млн. штук. Про це сказав заступник голови Львівської ОДА Іван Стефанишин на сьогоднішній селекторній нараді з керівниками районів та міст обласного значення під головуванням голови ЛОДА Петра Олійника.
Як зазначає Іван Стефанишин,  в загальних обсягах виробництва зростає питома вага сільськогосподарських підприємств. Якщо сільськогосподарськими підприємствами у 2005 році було вироблено 11 відсотків м'яса худоби і птиці то у 2006 році – 21% та на 2,1% зросла питома вага яєць. «Зростання виробництва м'яса худоби і птиці сільськогосподарськими підприємствами досягнуто в основному за рахунок нарощування обсягів виробництва м'яса птиці» - сказав він.

За 9 місяців цього року до 9 місяців 2005 року виробництво м'яса птиці зросло у 2,8 рази, до 2004 року – 4,8 рази. Щорічно зростає питома вага м'яса птиці у загальних обсягах виробництва. Якщо у 2004 році вона становила 41%, 2005 - 55%, то за 9 місяців поточного року 79 відсотків.
«Позитивним є і те, що вже протягом трьох останніх років обсяги вирощування худоби і птиці перевищують обсяги реалізації і мають тенденцію до зростання. Якщо за 9 місяців 2005 року обсяги вирощування над реалізацією перевищували 5,1 відсотка, то в цьому році за аналогічний період 12.5 відсотки, або на 7,4 пункти більше»- зауважує Іван Стефанишин.
За 9 місяців поточного року за всіма каналами реалізації сільськогосподарськими підприємствами області у порівнянні до відповідного періоду минулого року реалізовано більше овочів - на 11,5%, м'яса худоби і птиці - на 90,2 %. яєць - на 12%.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ
Загрузка...