Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ГПУ оскаржить рішення адмінсуду про незаконний дозвіл на арешт Мосійчука

Генеральна прокуратура збирається оскаржити рішення Вищого адміністративного суду України про скасування рішення Верховної Ради про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука і зробить це до 27 листопада. Про це заявив прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко.

"Це рішення однозначно нами буде оскаржено. У нас 10 днів (з моменту рішення ВАСУ – ред.), вже 9... До 27 листопада у нас є час. Ми якісно підготуємо документи, в цей термін ми внесемо", - розповів він.

За його словами, рішення ВАСУ буде оскаржено у Верховному суді України.

Прокурор також підкреслив, що недоторканність Мосійчуку не повернуто, оскільки рішення суду не набуло юридичної сили.

"Нам передали тільки резулятивну частину. Тому, незважаючи на рішення ВАСУ, ми продовжуємо всі процесуальні дії з Мосійчуком, в тому числі і вимагаємо утримання його під вартою. Суд щодо запобіжного заходу буде 20-го листопада", - зазначив Куценко.

 "Наразі ми чекаємо рішення суду. Ми вимагаємо подовження дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - зазначив прокурор. За його словами, засідання суду, на якому має бути розглянуто дане клопотання, призначено на 20 листопада, "а коли буде рішення, ми не знаємо". 

"Можуть затягувати процес, і таке може бути. Що від нас залежить, ми зробили. Ми подали відповідне клопотання про визначення Мосійчуку запобіжного заходу винятково у вигляді під вартою і чекаємо рішення Печерського суду", - сказав Владислав Куценко.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ