Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГПУ: розслідування справи про «теракт біля Ради» завершене

Генеральна прокуратура України заявляє про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, яких підозрюють у вчиненні терористичного акту біля будівлі Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Як йдеться в повідомленні ГПУ, їх підозрюють у «вчиненні ними за попередньою змовою 31 серпня 2015 року біля Верховної Ради України терористичного акту, що призвів до загибелі людей та інших злочинів, тобто за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 258 (терористичний акт), частини 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), частини 2 статті 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) КК України».

За даними відомства, обидва підозрювані перебувають під вартою. На даний час із матеріалами справи ознайомлюється захист, по завершенні чого обвинувальний акт буде направлений до суду.

У разі визнання винними підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.

31 серпня 2015 року під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату.

У результаті сутичок загинули чотири бійці Нацгвардії. За даними МВС, постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії.Після подій біля Ради правоохоронці повідомляли, що у справі про сутички під парламентом про підозру повідомили 22 особам. Силовики заявляли, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших обʼєднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ