Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гра «Джура» проводитиметься за новими програмами

Кабінет Міністрів вніс зміни у положення про військово-патріотичну гру «Джура». У Міністерстві освіти зазначають, що відтепер військово-патріотична гра «Джура» проводитиметься за новими програмами, зокрема «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць» та «Джура-Поліцейський».

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, виховання дітей та молоді на принципах, які сповідують здоровий спосіб життя, любов до держави, її символів та традицій, є важливою умовою для успішного розвитку країни.

«Тому управлінці усіх рівнів мають сприяти проведенню Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і важливо, що це також передбачено постановою», - зазначила міністр.

Документ визначає, що брати участь у грі можуть школярі та вихованці закладів позашкільної освіти, члени громадських об'єднань, учасники молодіжних центрів тощо. Об'єднуючись у невеликі групи вони беруть участь у спортивних змаганнях, а також вчаться взаємодіяти у команді.

Під час гри з учасниками також проводять туристсько-краєзнавчі експедиції та походи, організовують зустрічі з видатними особистостями, наприклад, з членами національно-визвольних змагань, влаштовують перегляди та обговорення тематичних фільмів тощо.

«Новим положенням ми фактично розширюємо спектр впливу гри на розвиток української молоді. Крім того, воно чітко розмежовує повноваження усіх сторін, залучених до організації гри - центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, освітян та громадськості», - додала Лілія Гриневич.

Вона також підкреслила, що у проекті бюджету на 2019 рік передбачено збільшення державного фінансування для проведення цієї гри.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ