Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гравці «Галичанка» зіграють у чемпіонаті України з пляжного гандболу

Учора, 6 червня у київському гідропарку на головній арені міста спорту розпочнеться чемпіонат України з пляжного гандболу серед жінок.

Змагатимуться  дев’ять команд, серед них й дві з найкращих команд Суперліги класичного гандболу – львівська «Галичанка» (чемпіон України) та херсонська «Дніпрянка» (бронзовий призер).

Честь «Галичанки»  на піску захищатимуть воротарі Єлизавета Гілязетдінова, Вікторія Салтанюк та польові гравці Наталія Воловник, Анастасія Дорожівська, Діана Дмитришин, Олександра Жолобович, Юлія Головко, Анастасія Баранович, Мар’яна Маркевич та Ольга Василяка, пише офіційний сайт «Галичанки».

Як бачимо, у лавах команди на цьому чемпіонаті зіграє і Єлизавета Гілязетдінова, яка тривалий час була основним воротарем  «Галичанки», а влітку 2017 року підписала контракт з клубом AZERYOL (Баку). До слова, Єлизавета не новачок і в пляжному гандболі, навіть більше, вона визнавалася кращим воротарем молодіжного чемпіонату Європи з цього виду спорту (у 2012 році).

Підтримають команду ще дві екс-галичанки –  Анастасія Дорожівська та Олександра Жолобович. Анастасія завершила ігрову кар’єру влітку минулого року, перейшовши на тренерський місток (виховує юних гандболісток), а Олександра Жолобович тепер виступає за румунський клуб «Марта».

Тренером «Галичанки» пляжного зразка на чемпіонаті України виступить Віталій Надич. Він працює у Львівському училищі фізичної культури, де виховується майбутнє «Галичанки». 

Віталій Іванович вірить у свою команду попри те, що часу та й умов для підготовки бракувало:

 «Дуже мало часу було на підготовку. Крім того, підготовка відбувалася не на піску, як хотілося б. Адже Львів єдине з гандбольних міст України, яке, на жаль, не має пляжного майданчика. Київ, Бровари, Ужгород, Херсон такими майданчиками забезпечені. Однак вірю в дівчат, оскільки львівські гандболістки звикли перемагати.  Сподіваюся, вони гідно покажуть себе також на піску й поборються за медалі».

Змагання триватимуть п’ять днів –  до 10 червня.

Перелік команд-учасниць:

«Галичанка» м. Львів

«Дніпрянка» м. Херсон

ДЮСШ «Стрімкий м’яч» м. Київ

«Бровари» м. Бровари

Університет ім. Шевченка м. Київ

«Перша столиця» Харківська область

Збірна команда Херсонської області

«Спартак» м. Київ

БВУФК м. Бровари

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ