Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гравці «Галичанки» - срібні призерки чемпіонату України з пляжного гандболу серед жінок

У київському Гідропарку на головній арені Міста Спорту проходив чемпіонат України з пляжного гандболу серед жінок. Змагалися дев’ять команд, серед них й дві титуловані команди класичного гандболу - львівська «Галичанка» (чемпіон жіночої Суперліги) та херсонська «Дніпрянка» (бронзовий призер).

У попередньому раунді чемпіонату за допомогою жеребкування команди були розподілені на дві підгрупи.

«Галичанка» грала у групі «А» разом з херсонською «Дніпрянкою», ДЮСШ «Стрімкий м’яч» м. Київ,  «Бровари» м. Бровари  та Університетом ім. Шевченка м. Київ. На цьому етапі змагань львівські гандболістки перемогли усі команди, окрім херсонської «Дніпрянки»:

Бровари – Галичанка – 0-2

Галичанка – ДЮСШ «Стрімкий м’яч» м. Київ – 2-0

Галичанка – КНУ ім. Шевченка – 2-0

Галичанка – Дніпрянка – 0-2

Турнірна таблиця попереднього раунду, група А (по 4 гри для кожної команди):

1.         «Дніпрянка» Херсон – 8 очок

2.         «Галичанка» Львів – 6 оч.

3.         КНУ ім. Шевченка – 4 оч.

4.         «Бровари» м. Бровари  - 2 оч.

5.         ДЮСШ «Стрімкий м’яч» м. Київ – 0 оч.

Попередній раунд, група В (по три гри)

1.         «Перша столиця» Харківська область – 6 оч.

2.         «Спартак» м. Київ – 4 оч.

3.         Збірна команда Херсонської області  - 2 оч.

4. БВУФК м. Бровари – 0 оч.

Відповідно до місць у турнірній таблиці команди в основному раунді також розподілилися на дві підгрупи. В межах цього раунду львівська «Галичанка» перемогла команду Херсону та поступилася тогорічному чемпіону України з пляжного гандболу – «Першій столиці» Харківської області.

«Галичанка» - Збірна команда Херсонської області – 2-0

«Галичанка» - «Перша столиця» Харківська область – 0-2

Турнірна таблиця основного раунду, група Г

1 місце -  «Перша столиця» Харків

2 місце - «Галичанка» Львів

3 місце -  Збірна Херсонської обл.

4 місце -  «Бровари»

Основний раунд, група В

1.         «Дніпрянка» Херсон

2.         «Спартак» Київ

3.         БВУФК м. Бровари

4.         КНУ ім. Шевченка

5. ДЮСШ «Стрімкий м’яч» м. Київ

В ¼ фіналу згідно з положенням про проведення змагань «Галичанка» зі свого другого місця потрапляла на третій номер групи В, тобто  на БВУФК м. Бровари. Львівські гандболістки проблем з суперницями не мали, здолавши їх з рахунком 2-0.

Результати всіх матчів ¼ фіналу:

Дніпрянка – Бровари  2-0

Галичанка – БВУФК    2-0

Перша Столиця - КНУ ім. Шевченка    2-0

Спартак – Херсонська  обл.                2-1

Переможці чвертьфіналів зустрілися між собою в півфінальних матчах: «Галичанка» вийшла на херсонську «Дніпрянку», а «Перша столиця» - на київський «Спартак».

У півфіналі «Галичанка» взяла реванш за поразку у стартовому раунді чемпіонату, обігравши «Дніпрянку» з рахунком 2-1. Крім реваншу, львівські гандболістки оформили вихід у фінал чемпіонату.  

½ фіналу:

Дніпрянка – Галичанка 1-2

Перша Столиця – Спартак  2-0

Отож, у фіналі зійшлися чемпіон України з класичного гандболу та чемпіон України з пляжного гандболу – львівська «Галичанка» проти харківської «Першої столиці».

На жаль, львівські гандболістки у фіналі поступилися, однак ці медалі свого роду на вагу золота, оскільки через відсутність пляжного майданчика у Львові, «галичанки» не мали змоги провести підготовку до змагань.

«У пляжному гандболі ігровий майданчик – не тверде покриття, а пісок. Тому тут, на відміну від класичного гандболу, важче. Важче тим, що не ті групи м’язів працюють, інша координація, треба виштовхуватися з піску», - пояснює Віталій Надич – вчитель гандболу Львівського училища фізичної культури, який на цьому чемпіонаті виступив в ролі тренера «Галичанки». Звичайно, зважаючи на специфіку цього виду спорту, й підготовка потрібна спеціальна, інакша, ніж у класичному гандболі.

Фінал

«Галичанка» - «Перша столиця» - 0-2

Матч за третє місце

“Дніпрянка” Херсон - ”Спартак” Київ – 2-1

Зазначимо, що на чемпіонаті «Галичанка» була представлена не всіма гандболістками команди, грали ті, хто мав змогу й бажання. Отож, срібні медалі здобули воротарі Єлизавета Гілязетдінова, Вікторія Салтанюк та польові гравці Наталія Воловник, Анастасія Дорожівська, Діана Дмитришин, Олександра Жолобович, Юлія Головко, Анастасія Баранович, Мар’яна Маркевич та Ольга Василяка.

Голкіпер Єлизавета Гілязетдінова, яка тривалий час була основним воротарем  «Галичанки», а влітку 2017 року підписала контракт з клубом AZERYOL (Баку), рада була знову зіграти за улюблену команду.

«Галичанка» - це дійсно моя команда, адже куди б не закинула мене доля, все одно повертаюся сюди.  Мені приємно, що Тарас Кузь -  спортивний директор «Галичанки», завдяки якому команда виступила на цих змаганнях, та тренер Віталій Іванович повірили в мене й взяли з собою. Думаю, я не підвела їх і команду».

Талановита воротарка дещо скромна, адже вона не просто не підвела команду, а була однією з найсильніших гравчинь чемпіонату. Єлизавета отримала відзнаку кращого голкіпера. До слова, таку ж відзнаку виборювала свого часу й на європейському рівні - визнавалася кращим воротарем молодіжного чемпіонату Європи з цього виду спорту (у 2012 році), повідомляє сайт "Галичанки"

Підсумковий розподіл місць в чемпіонаті України-2018 з пляжного гандболу:

1. Перша Столиця Харківська область

2. Галичанка Львів

3. Дніпрянка Херсон

4. Спартак Київ

5. Херсонська область

6. Бровари

7. КНУ ім.Т.Шевченка Київ

8. БВУФК Бровари

9. ДЮСШ Стрімкий м‘яч Київ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ