Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гравці «Галичанки» - у збірних України

Після передостаннього туру Балтійської ліги гандболістки львівської «Галичанки» продовжують підготовку до матчів національного чемпіонату, а також до вирішальних поєдинків цього престижного турніру. Нагадаємо, вирішальні матчі Балтійської ліги відбудуться у Гомелі (Білорусь) у період з 31 березня по 2 квітня.

За підсумками турніру (5 з’їзних турів) «Галичанка» та ГК «Гомель» набрали по 40 очок, однак за додатковими показниками гандболістки з Білорусі вибороли перше місце. Третіми фінішувала команда з Мінська БНТУ «Бєлаз».

І «Галичанка», і «Гомель» уже потрапили у півфінали турніру, однак за регламентом змагань повинні провести між собою ще один матч перед плей-офф. Якщо у цьому двобої переможе «Галичанка», то у півфіналі турніру зустрінеться з переможцем пари «Гарлява» - «Жальгіріс». Якщо «Галичанка» програє, у півфіналі турніру зіграє з переможцем пари «БНТУ-Бєлаз» - «Городнічанка». Усі стадії плей-офф Балтійської ліги триватимуть до однієї перемоги. У цих матчах команди гратимуть за повноцінними гандбольними правилами – два тайми по 30 хвилин кожен.Нагадаємо, в усіх попередніх матчах до плей-офф команди грали два тайми по 20 хвилин кожен.

«Зараз у Львові тренуємося двічі на день, - каже Тетяна Штефан, головний тренер «Галичанки». – Зараз більше працюємо над «фізикою», однак з часом перейдемо на тактико-технічні тренування. Наразі не в повну силу тренується Наталя Стрюкова. Незважаючи на це, на її допомогу ми розраховуємо на останньому турі Балтійської ліги. Окрім неї, й надалі за індивідуальною програмою наразі готується Наталя Савчин. Швидше за все, до матчів чемпіонату України проти тернопільського «Економ-Університету» та Балтійської ліги вона відновитися не зможе. Шестеро наших дівчат запрошено до збірних України: троє у національну (Єлизавета Гілязетдінова, Леся Смолінг і Наталя Воловник) і ще трьох у молодіжку U-19 (Мар’яна Маркевич, Тетяна Поляк та Олександра Жолобович).Втім, цей список лише попередній, хто остаточно поїде на збори в Конча-Заспу стане відомо дещо пізніше. На жаль, через ушкодження не зможе поїхати до національної збірної Наталя Стрюкова, хоча вона також отримала виклик», - сказала Тетяна Штефан.

Нагадаємо, молодіжна збірна України U-19 зіграє в Хорватії у відбірних матчів чемпіонату Європи, а головна жіноча гандбольна команда країни зіграє на товариському міжнародному турнірі в Гданську, участь у якому візьмуть національні збірні України, Польщі та Білорусі.

Збірниці «Галичанки» вирушать до Конча-Заспи у п’ятницю, 10 березня, і повернуться до Львова перед календарними матчами з тернопільським «Економ-Університетом», які заплановані на 24 та 25 березня. А до Гомеля «Галичанка» вирушить у четвер, 30 березня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ