Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Греція в останню хвилину попросила кредит

Греція звернулася до Єврогрупи з проханням надати кредит на обслуговування своїх боргів, а також продовжити програму фінансової допомоги. Єврогрупа терміново обговорить це питання у вівторок в режимі телеконференції. Про це повідомив у Twitter президент Єврогрупи Жерун Дійссельблум.

«Сьогодні о 19.00 за брюссельським часом відбудеться надзвичайна телеконференція Єврогрупи, щоб обговорити запит уряду Греції, який був отриманий сьогодні у другій половині дня», - повідомив президент Єврогрупи.

У листі прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса на ім’я президента Єврогрупи міститься прохання надати країни позику на два роки з надзвичайного фонду зони євро на обслуговування боргів. Також грецький уряд просить кредиторів продовжити на короткотерміновий період програму фінансової допомоги, щоб уникнути технічного дефолту.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Греції призначив на 5 липня референдум з питання прийняття умов міжнародних кредиторів на продовження програми фінансової допомоги.

Греція мала 30 червня виплатити міжнародним кредиторам, зокрема МВФ, 1,6 млрд євро на обслуговування державного боргу. У випадку неспроможності здійснити цю виплату країні загрожує державний дефолт із подальшими наслідками виходу із зони євро і навіть, за деякими оцінками, з Євросоюзу.

30 червня мінфін Греції заявив, що не зможе заплатити необхідну суму.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ