Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грету Тунберг висунули на Нобелівську премію миру

Кліматична активістка Грета Тунберг та глобальний протестний рух "П'ятниці для майбутнього" були висунуті в четвер на Нобелівську премію миру за 2020 рік двома шведськими законодавцямиКліматична активістка Грета Тунберг та глобальний протестний рух "П'ятниці для майбутнього" були висунуті в четвер на Нобелівську премію миру за 2020 рік двома шведськими законодавцями.

Про це інформує УНН із посиланням на AFP.

"Грета Тунберг - кліматична активістка, і головна причина, по якій вона заслуговує на Нобелівську премію миру, полягає в тому, що, незважаючи на молодий вік, вона наполегливо працювала над тим, щоб політики відкрили очі на кліматичну кризу", - написали парламентарі лівих партій Єнс Холм і Хакан Свеннелінг у листі до Норвезького Нобелівського комітету.

"Кліматична криза призведе до нових конфліктів і, в решті решт, війн. Дія щодо зменшення наших викидів та дотримання Паризької угоди є також актом миру", - сказали вони.

За їх словами, що без руху "П'ятниці за майбутнє" та Грети Тунберг "питання клімату не було б на порядку денному в такій мірі, як сьогодні".

Нагадаємо, торік редакція американського журналу Time визнала Грету Тунберг "Людиною року".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ