Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громада на Львівщині виграла грант на оновлення амбулаторії

Село Сопошин Жовківської ОТГ Львівської області матиме оновлену амбулаторію. Громада виграла грант 19 тисяч гривень на співфінансування об'єкта.
фото - Суспільне

Про це інформує Суспільне.

За ці гроші хочуть купити медичне обладнання, щоб мешканці села отримували первинну діагностику не виїжджаючи за межі населеного пункту.

Село Сопошин розташоване за 30 кілометрів від Львова та за два кіломети від центру місцевої громади — Жовкви. Там проживає майже 1700 людей. У селі є відеонагляд, повністю реконструйована амбулаторія і нещодавно там почали будувати дитсадок, розповідає староста села Сопошин Наталія П'єх.

В амбулаторії працюють сімейний лікар, фельдшер, медсестра та санітарка. Сімейний лікар амбулаторії у Сопошині Юрій Гах каже, хотів би, аби у амбулаторії був портативний УЗД-апарат.

"На цей рік ми маємо бюджет запланований 288 млн, з них плюс-мінус 30 мільйонів ми маємо на розвиток. Це власне кошти, за які ми можемо щось робити в нашій територіальній громаді. Бо у порівнянні місто Жовква до об’єднання, коли вона просто була містом, коли не було навколишніх сіл, мала на розвиток 10-11 мільйонів, а зараз нам доєдналося ще 14 сільських рад і це дуже великі території", — каже голова Жовківської громади Олег Вольський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ