Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громаді Львова показали хід будівництва нової школи на Героїв Крут

Будівництво школи та хід робіт показали міським посадовцям, представникам громадських організацій, учасникам бойових дій.

Нагадаємо, компанія Resident Development на вулиці Героїв Крут зводить новий корпус ліцею №80. Раніше забудовники заявили: спільно з містом подарують дітям такі заклади освіти, про які колись львів’яни могли лише мріяти. Для повної публічності процесу девелопери встановили відеокамери на будові, доступ до яких мають профільні посадовці – вони онлайн контролюють зведення школи.

За зиму компанія Resident Development завершила підготовчі будівельні роботи. Навесні встановили палі під фундамент – адже на ділянці дуже непростий рельєф та складна геологія. Тепер уже є залитий фундамент частини будівлі, водночас паралельно ставлять палі на іншу частину. Адже школа на Героїв Крут матиме цікавий, вписаний у рельєф дизайн. А також на прохання освітян, із якими на стадії проєктування провели переговори і врахували усі зауваження педагогів, у школі буде вбудований басейн. І у дворику – сучасний спортивний майданчик. 

Зважаючи на чималу зацікавленість тією будовою, варто ще раз наголосити: сучасний навчальний корпус (а це понад 6 тис. м2) зводять за кошт Resident Development. А проєкт – від досвідчених талантів з всеукраїнським ім’ям, яких знають і в Європі, з архітектурної майстерні KUDIN architects. «Будувати школи у Львові – то справа честі для нас як для львів’ян. Зараз ми бачимо на власні очі, як будується перший заклад освіти. Якщо не буде гальмування, підуть й інші такі проєкти від «резидентів», - наголосив на зустрічі із міськими посадовцями, громадськими активістами та атовцями власник компанії Resident Development В’ячеслав Чепіль. І додав: девелопери спільно із містом та громадою розвиватимуть райони, де планують свою роботу. 

Зокрема Resident Development уже запропонував свій проєкт другої школи у раніше скандальному львівському районі Під Голоском. Більше того, таке будівництво уже обговорили із людьми та посадовцями на виїзному засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Зведення школи, садка і житлового комплексу в районі Під Голоском суттєво покращить життя людей тут. Цікаво, що будують заклади інвестори, але віддадуть їх у комунальну власність. Кращий проєкт школи і дитсадка обирали на Всеукраїнському архітектурному конкурсі, переможцем стала команда львівських архітекторів Guess Line Architects

А поки Resident Development зводить школу і деякі посадовці із міськради думають, як покращити майбутню в районі Під Голоском, девелопери паралельно розвивають інші будівельні проекти. Five address, Novo residence, Central Park, Аlex residence, Kelly Holl, Cesar, Family Holl – саме ці назви будуть окрасою на карті міста. Водночас компанія вкотре наголошує: будь-хто із львів’ян чи гостей міста може долучитися до розвитку Львова, інвестуючи у житло. Адже Resident Development одразу закладає у плани свого будівництва розбудову інфраструктури та соціальних об’єктів. Відтак планує творити комфортні міські середовища спільно із громадою міста, активістами у районах, атовцями і в тісній співпраці із владою Львова. Нагадаємо, в другій половині червня Спілка участників війни представить містові та громаді району Під Голоском проєкт свого майбутнього дому на ділянці, яку їм виділило місто. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ