Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадяни пікетували міську раду Самбора

Учора, 26 травня, понад півсотні осіб прийшли мітингувати біля міської ради Самбора, тримаючи плакат із написом "Руки геть від четвертої школи".

Yатомість міський голова Самбора Юрій Гамар, коментуючи ситуацію для Гал-інфо, запевнив, що це була його зустріч із громадськістю. Хай там хто і що думає про цю атракцію, але суть справи полягає в тому, що люди протестували проти пониження в статусі СШ №4 із 1-3 ступеня до 1-2 ступеня. Тобто, із одинадцятирічки до дев`ятирічки.

Розмова на підвищених тонах під стінами міської ратуші тривала понад півтори години. За словами Юрія Гамара, було досягнуто домовленості, що наступного четверга, 2 червня, відбудеться спільна зустріч представників мерії, відділу освіти міськвиконкому та представників громадськості від СШ №4. Вони повинні напрацювати спільне рішення та подати його на розгляд профільної комісії міської ради, яка повинна прийняти відповідне рішення і винести його на розгляд сесії Самбірської міської ради. Також мер запевнив коресподента Гал-інфо, що він задоволений активністю громадськості та небайдужістю до реформи освіти в місті.

Нагадаємо, що для економії коштів виконавчий комітет Самбірської міської ради рекомендував сесії міськради з нового навчального року ліквідувати двозмінне навчання у СШ №4 та реорганізувати її із СШ 1-3 ступенів у СШ 1-2 ступеня, тобто замість 11-річки пропонується перейти до дев’ятирічки.

В.о. керівника відділу освіти Самбірського міськвиконкому Святослав Ухач наводить приклади неефективного використання коштів у СШ №4. Він стверджує, що частка фонду оплати праці в загальних видатках у 2015 році з розрахунку на одного учня у СШ №4 одна із найбільших в місті – 8 051,58 грн.. Зі слів Святослава Ухача, такий дисбаланс має кілька причин, головні з яких: середня наповнюваність класів у Самборі - одна із найнижчих у СШ №4; середнє навантаження на одного вчителя у СШ №4 (12,6 години тижневого  навантаження) одне із найменших серед шкіл міста.

А міський голова Самбора Юрій Гамар на щомісячній робочій зустрічі із журналістами заявив, що ситуація "нагнітається певними людьми, які хочуть заробити політичні дивіденди". Насправді  закінчився навчальний рік і щоб зберегти повноцінне фінансування освіти міста потрібно економити кошти. Всі відповідні підрахунки зробили фахівці відділу освіти, у фаховості яких він немає підстав  сумніватися. Зрештою, рішення за сесією міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ