Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громади Львівщини отримали ще 11 «Школяриків» для перевезення учнів

Сьогодні, 7 жовтня, відбулася урочиста передача ключів від нових шкільних автобусів представникам громад Львівщини.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує прессолужба ЛОР.

Автобуси отримали Добросинсько-Магерівська, Жовківська,  Лопатинська, Новороздільська, Моршинська, Грабовецько-Дулібівська, Боринська, Cтрілківська, Белзька, Жидачівська, Журавненська територіальних громадах.

На початку цього тижня ще 12 шкільних автобусів поїхали у Кам’янка-Бузьку, Бібрську, Дрогобицьку, Золочівську, Добромильську, Красненську, Івано-Франківську,Стрийська, Судововишнянська, Мостиську, Львівську громади.

Вартість 23 нових автобусів становить понад 43 млн грн, з яких 37 млн грн отримано з  державного бюджету, решту коштів забезпечили за рахунок бюджетів громад.

«У контексті оптимізації закладів освіти в області, про яку ми детально говорили на минулій сесії, забезпечення громад автобусами допоможе покращити доступ до якісного навчання наших дітей. Хоча це далеко не та кількість, яку потребує область. 

Тому у сесійній залі я наголосила на тому, що наступного року мусимо з колегами депутатами та профільним департаментом відшукати можливість допомогти найбіднішим громадам, які не мають коштів на співфінансування закупівлі Школяриків, і передбачити їм фінансову підтримку з обласного бюджету»,  - зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ