Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Грошей за школярем" не буде, сталося певне непорозуміння в Уряді

Принцип «гроші ходять за школярем», про який наприкінці листопада заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, поки впроваджуватись не буде. Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

За її словами, заява про впровадження принципу «гроші ходять за школярем» стала наслідком непорозуміння, повідомляє портал Лівий берег.

"У нас з прем'єр-міністром сталося певне непорозуміння у термінах, - каже Новосад. - Механізм "гроші ходять за дитиною" наразі ніхто не вводитиме. Однак з наступного року ми даватимемо кошти на місця фінансування заробітної плати вчителів щодо реальної кількості учнів станом на жовтень 2019 року", - зазначила Новосад.

Ганна Новосад пояснила, що "останні кілька років заробітна плата розраховувалася відповідно до кількості учнів дворічної давності, а контингент за останні роки значно зріс і, виходить, що областям не завжди вистачало коштів, щоб виплачувати і оклад, і надбавки, у тому числі за престижність". У держбюджеті-2020 Кабмін заклав 2,2 млрд гривень, щоб порахувати реальний контингент учнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ