Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман заявив про припинення контракту з правлінням "Нафтогазу"

Контракт з правлінням НАК "Нафтогаз України" припинить свою дію з 22 березня 2019 року, після чого буде укладений новий – який передбачатиме нові "нормальні" зарплати для керівництва компанії.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає УНН.

"Я за те, щоби заробітні плати для державних компаній та їх менеджменту були ринковими, однак я проти того, щоб у такий складний для країни час ці оплати були не просто великими, а захмарними. І тому у нас виникає юридична можливість переглянути умови контракту з правлінням на умовах укладання нового контракту, в якому будуть передбачені конкретні речі", - зазначив Прем’єр.

За його словами, зарплата має бути ринкова, а винагорода – повністю залежати від успіхів роботи керівництва. Як пояснив Гройсман, деяке підвищення зарплати правління НАКу може отримати, наприклад, у випадку виконання плану зі збільшення видобутку власного газу.

При цьому він додав, що ще одним показником для підвищення винагород для правління НАКу має бути інтеграція в європейську енергетичну систему у 2020 році, а також збереження транзиту для ГТС.

"Ми звернемося сьогодні до незалежної наглядової ради НАК "Нафтогаз України" для того, щоб вони запропонували уряду розглянути новий контракт з менеджментом, на нормальних умовах, які будуть передбачати нормальні зарплати і винагороди за конкретні успіхи… Сьогодні ми припиняємо умови контракту з 22 березня, а до того часу наглядова рада має нам внести пропозиції щодо укладання нового контракту", - додав очільник уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ