Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГРУшнику Александрову пред'явили обвинувачення – адвокат

Російський військовий Олександр Александров отримав на руки обвинувальний акт. Як повідомив адвокат ГРУшника Костянтин Кравчук, документ вручив прокурор.

Тепер, впевнений адвокат, судових слухань чекати недовго. Вони можуть розпочатись вже до кінця вересня.

Військовий хоче скористатись правом на суд присяжних – відповідне клопотання вже підготовлене захистом Александрова. Водночас Євген Єрофєєв обвинувального акту ще не отримав.

"Напередодні до затриманого приїхав новий приватний адвокат – Юрій Грабовський. Адвокат пояснив, що його винайняла родина Александрова. Військовий взяв добу на роздуми – чи відмовлятись від державного захисника Костянтина Кравчука, який опікувався справою від самого початку, або погодитись на послуги приватного адвоката", - зазначається в публікації.

Нагадаємо, російські спецпризначенці Олександр Александров та Євген Єрофєєв були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92 бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили низку операцій.

Александров та Єрофєєв наполягають на тому, що вони є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання в Луганській області. Однак Міністерство оборони РФ офіційно відхрестилося від спецназівців.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Раніше в СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ