Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат Полозов відреагував на інформацію про можливий обмін Савченко до кінця травня

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов заявив, що вважає інформацію, поширену сьогодні російськими ЗМІ про те, що Савченко обміняють на російських ГРУшников Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва до кінця травня, "вкидом Кремля". Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Мені здається, що вся ця історія з неназваними джерелами, - це черговий кремлівський вкид. Не перший раз таке відбувається, коли з посиланням на неназване джерело дається якась інформація, яка потім ніяк не підтверджується. І я думаю, що цей вкид якраз синхронізований з візитом Єлизавети Глінки до Надії Савченко, тобто Кремль намагається зараз вести якусь свою гру", - сказав Полозов.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що Україна і Російська Федераціядомовилися про механізм обміну льотчиці Надії Савченко на двох бійців ГРУ, засуджених українським судом. 

Після цього Надію Савченко відвідала член Ради з прав людини при президенті РФ Єлизавета Глінка (Доктор Ліза). Адвокат Микола Полозов назвав її візитспробою "даремно обнадіяти" Савченко, щоб "збити інформаційну напругу, пов'язану з незаконним утриманням".

Раніше міністр юстиції Павло Петренко повідомляв, що українські і російські дипломати обговорюють можливі терміни повернення в Україну незаконно засудженої в РФ Надії Савченко.

Нагадаємо, 20 квітня Петренко повідомив, що Міністерство юстиції обробило заяву, яка надійшла від Надії Савченко щодо її повернення в Україну на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.

В цей же день Мін'юст РФ отримав від Міністерства юстиції України запит про надання документів, необхідних для повернення незаконно засудженого в Росії українки Надії Савченко.

У свою чергу адвокат Савченко Микола Полозов повідомив, що політично питання звільнення його підзахисної вже вирішене.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ