Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грузія закликала ЄС виконати свої зобов'язання і надати безвізовий режим

Грузія закликала Європейський Союз виконати свої зобов'язання і надати право на безвізовий режим. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи на прес-конференції в Брюсселі після переговорів про розширення співробітництва з ЄС, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі закликав запровадити безвізовий режим "в найближчому майбутньому".

"Це одна з ключових безпосередніх матеріальних переваг і стимулів для європейської інтеграції, яку наші громадяни з нетерпінням чекають", - сказав Квірікашвілі.

Він додав, що це його перший закордонний візит з моменту перемогу його правлячої партії на виборах в жовтні відбувається саме до Брюсселю, що є ознакою сильної прозахідної орієнтації країни.

Високопоставлені чиновники ЄС відкрито говорять, як Грузія, як і Україна виконали всі умови для лібералізації візового режиму. Вони кажуть, що це тільки питання часу і безвізовий режим запрацює як тільки ЄС узгодить механізм призупинення.

Нагадаємо, голосування в Європарламенті щодо безвізового режиму для України та Грузії може відбутися 18 січня, щодо Косова подібних прогнозів немає.

Зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада, завершилася без ухвалення рішення.

Як відомо, відсутність прогресу у цій сфері означає, що вирішення питання про безвізовий режим для України та Грузії також відтерміновується.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ