Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гриф таємно: в Стрию засекретили інформацію про реконструкцію площі "Майдан Ринок"

В Cтрийській міській раді відмовились надати відповідь на інформаційний запит Гал-інфо стосовно реконструкції в центральній частині міста.

Візуалізація майбутнього проєкту. Фото - Стрийська міська рада

Нагадаємо, нещодавно Стрийська міська рада повідомила про масштабну реконструкцію в центральній частині міста на площі "Майдан Ринок". Лише орієнтовна вартість робіт становить понад 5,4 млн гривень. Зокрема управління житлово-комунального господарства Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області вже уклало ряд договорів на проведення підготовчих робіт даної реконструкції.

До прикладу було замовлено наукове обгрунтування концепції проєкту Майдану Ринок у м.Стрию Львівської області майже на 43000 грн. Також 22000 грн було витрачено на ескізний проєкт Майдану Ринок м.Стрий.

Журналісти Гал-інфо направили інформаційний запит до Стрийської міської ради проханням надати для ознайомлення дані обґрунтування та проєкт. Однак, як виявилось, Стрийська міська рада засекретила всі матеріали, які стосуються реконструкції Майдану за кошти громади міста.

Як зазначено у відповіді на запит Гал-інфо, запитувана інформація має обмежений доступ та становить комерційну таємницю. І нам відмовили у задоволенні запиту.

Інформаційна агенція Гал-інфо направила скаргу Уповноваженому з прав людини за фактом ненадання відповіді на публічну інформацію.

Зауважимо, що порушення Закону України "Про доступ до публічної інформації", а саме: необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ