Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко відмовляється коментувати свою позицію щодо НАТО

Екс-міністр оборони України, Анатолій Гриценко відмовляється публічно коментувати втрачені Україною історичні можливості на шляху до НАТО.

На питання журналістів Голосу, чи відчуває він, як один з міністрів оборони, персональну відповідальність, за те, що країна свого часу не форсувала активно вступ до Альянсу,  політик традиційно почав звинувачувати діючого президента в інформаційних атаках: «Це вам Порошенко написав такі питання? Нехай Порошенко тоді і відповість, бо моя позиція (щодо НАТО, - ред.) - відома».

Дійсно, позиція політика щодо вступу України до НАТО відома ще з 2008 року -  тодішній глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони України Гриценко публічно закликав Україну відкликати заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

У наступному, 2009-му, Гриценко дотримувався тієї ж точки зору, заявляючи, що питання вступу в НАТО Україні не варто піднімати найближчі п'ять років. Пояснював політик це тим, що ніхто не може дати гарантії безпеки нашій країні, навіть НАТО. При цьому політик критикував і сам Альянс, заявляючи, що НАТО не є ефективною системою колективної безпеки.

Нещодавно екс-співробітник Головного управління розвідки України полковник Юрій Сміщук, заявив, що Анатолій Гриценко послідовно протидіяв вступу України в НАТО. Зокрема, Сміщук звертає увагу на скептичні заяви Гриценко, по відношенню до ініціатив щодо законодавчого закріплення в Україні обов'язковості євроатлантичної інтеграції, в яких екс-міністр оборони і ймовірний кандидат в Президенти України наполягав на безглуздості таких кроків і натякав на відсутність в Україні підтримки НАТО серед населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ