Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ґюлен просить США не видавати його Туреччині

Турецький клірик Фетхуллах Ґюлен, який проживає в США, закликав Вашингтон відхилити прохання Туреччини про його видачу, повідомляє агентство Reuters.

Він заявив, що закликає уряд США відмовитися від екстрадиції його турецьким властям, адже така ситуація пов'язана зі зведенням політичних рахунків з ним особисто.

У свою чергу американські офіційні особи повідомили, що поки не отримали запит про видачу Ґюлена Туреччини.

16 липня Ердоган закликав владу США видати Туреччині опозиціонера-емігранта Ґюлена, якого Анкара звинувачує в організації невдалого військового перевороту.

У 2013 році Гюлен звинуватив тодішнього прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана в створенні системи тотальної корупції в країні. Згодом влада, використовуючи судові органи, заборонила діяльність видавничої групи Zaman, якою володів емігрант.

19 липня в Міністерстві юстиції Туреччини заявили, що направили в США чотири досьє з вимогою видати імама Ґюлена. Для екстрадиції проповідника Фетхуллах Ґюлена є надмірна кількість доказів і в разі відмови Анкара поставить під сумнів свою дружбу з Вашингтоном, заявив прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим.

Гордон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ