Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хакери атакували сайти Кремля, "Роскомнадзора" і, ймовірно, зламали російські телеканали

Хакери 26 лютого атакували низку російських урядових сайтів і, ймовірно, зламали російські телеканали — там транслюється українська музика.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, - передає Суспільне.

Зокрема не працюють сайти російського регулятора телекомунікацій "Роскомнадзор", сайт президента РФ, уряду, Держдуми, Ради Федерації, "Госуслуги" тощо.

25 лютого хакерське угруповання Anonymous оголосило, що на знак протесту проти вторгнення в Україну оголошують Росії "кібервійну". Як наслідок, сайти Міноборони та Міністерства закордонних справ РФ були недоступні.

Пізніше Anonymous заявило про злам бази даних сайту Міністерства оборони Російської Федерації. В опублікованій базі даних містяться телефони, пошту та імена співробітників російського Міноборони.

Також Anonymous записали особисте звернення до президента Російської Федерації Володимира Путіна. Вони оголосили війну лідеру країни та обіцяють “заткнути йому рота його ж брудними грошима”.

"Ви, мабуть, пам’ятаєте, як у 2018 році наша група зламала сайт “Роскомнадзору”? Містер Путін, ви пам’ятаєте, як програли Афганістану? Тепер ми злили дані Міноборони Росії. Там були пошта та паролі й тепер ця база у вільному доступі у Twitter. Ваша нещодавня спроба погрожувати Фінляндії та Швеції – сором. Ви погрожуєте цим країнам, якщо вони вступлять в НАТО. Сьогодні ми поклали сайти Федеральної антимонопольної служби, Кремля та Russia Today та інші сайти пов’язані з російською владою”, – заявили Anonymous.

Хакери зазначили, що це питання часу, коли вони виявлять увесь бруд, який Путін намагається приховати від населення, якому ж він постійно бреше.

“Ми покажемо кожен скелет у шафі. Зараз ми вимагаємо відновити права українського народу та піти у відставку”, – додали в Anonymous.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ