Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хакери Кремля зламали телефон Ліз Трасс, коли вона обіймала посаду очільниці МЗС

Зазначається, що хакери отримали доступ до надсекретних деталей перемовин з міжнародними партнерами.Зокрема мова йшла й щодо постачання зброї для України. У розпорядженні кіберзлочинців опинилося листування з критикою на адресу Бориса Джонсона

Особистий мобільний телефон колишньої прем'єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс зламали хакери, пов'язані з Кремлем, коли вона обіймала посаду міністерки закордонних справ. Кіберзлочинцям вдалося отримати доступ до цінних даних. Опозиція закликає до розслідування, пише ТСН з посиланням на джерела Daily Mail.

Так, зазначається, що хакери отримали доступ до надсекретних деталей перемовин з міжнародними партнерами, зокрема й щодо постачання зброї для України, а також приватного листування Трасс з Квазі Квартенгом, який очолив Мінфін. У розпорядженні кіберзлочинців опинилося листування з критикою на адресу Бориса Джонсона.

"Ми маємо знати, що уряд визнає важливість цілковитого захисту нашої нацбезпеки… Також є серйозні питання щодо того, чому і як ця інформація "витекла" або її злили саме зараз", - заявила представниця лейбористів Іветт Купер. 

Представниця ліберальних демократів Лайла Моран заявила, що вкрай важливо розібратися, чи "приховали інформацію про злам телефону Трасс, якщо він справді був".

Інцидент з хакерами пояснює, чому Трасс була змушена змінити номер мобільного телефону, яким вона користувалася понад десять років, незадовго до того, як стати прем'єр-міністром. Тоді цей крок викликав занепокоєння серед міністрів Кабінету міністрів та радників, які раптово не змогли з нею зв’язатися.

"Ми маємо міністрів, які використовують свої приватні телефони для ведення урядових справ через WhatsApp і свою особисту електронну пошту, і це потрібно негайно припинити. Це абсолютно безвідповідально", - сказав експерт з питань безпеки, професор Ентоні Гліз.

Видання також повідомляє, що номер мобільного телефону Трасс продавався в Інтернеті разом із номерами 25 міністрів кабінету всього за 6,49 фунтів стерлінгів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ