Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Харківські угоди": суд заочно відправив під варту Азарова

Печерський районний суд Києва заочно обрав колишньому Прем'єр-міністру України Миколі Азарову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі "Харківських угод".

Про це інформує УНН із посиланням на ДБР.

Повідомляється, що 20 жовтня слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань, погоджене прокурором Офісу Генерального прокурора.

Рішенням суду заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, якого підозрюють у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб.

Досудове розслідування встановило, що зміст та умови Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України були нав’язані Президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому Прем’єр-міністру України напередодні її підписання у Москві 21 квітня 2010 року.

Повністю розуміючи наслідки підписання цієї Угоди для України, колишній Прем’єр-міністр України свідомо забезпечив візування та погодження проєкту документа уповноваженими посадовими особами (міністрами, керівниками правоохоронних органів та від імені Кабінету Міністрів України).

Так він сприяв реалізації інтересів РФ під час усіх стадій погодження проєкту Угоди та її імплементації.

Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії експрем’єра Азарова на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави. Надалі такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією.

Встановлено, що ці вчинки здійснювались за попередньою змовою групою осіб з тодішнім Президентом України Віктором Януковичем, якому також повідомили про підозру у цьому кримінальному провадженні та якого оголосили в розшук.

Обрання Азарову заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою надасть підстави звертатись із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ