Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Хірурги Охматдиту здійснили складну операцію новонародженій дитині

Лікарі комунального закладу Львівської обласної ради "ОХМАТДИТ" здійснили унікальну операцію та врятували життя немовляті.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Під час обстеження новонародженої дитини хірурги "Охматдиту" виявили рідкісні вроджені вади: шлунок, кишківник, селезінка, ліва доля печінки розвивалися у лівій половині грудної клітки. Нетипове розміщення органів перешкоджало росту лівої легені, крім того, серце малюка знаходилося у правій частині грудної клітки.

"Під час оперативного втручання нам вдалося перемістити черевні органи з грудної клітки туди, де вони мають природно бути й відділити їх сіткою. Серце почало поступово зміщуватися на своє природне місце", - прокоментував керівник Клініки хірургії з центрами торакальної хірургії, нефрологічної хірургії та реконструктивної урології Олег Ленів.

Тригодинне оперативне втручання проводила бригада із 5 медиків. Сьогодні дитина знаходиться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та отримує подальше лікування. Стан дитини стабільний.

Лікарі закликають майбутніх батьків вчасно проходити обстеження, спостерігати за розвитком малюків, обговорити з медиками спільні дії у випадку виявлення патології розвитку дитини та подбати про порятунок і збереження дитячого життя після його народження.

"Діагноз, зазвичай, ставиться дитині ще внутрішньоутробно під час ультразвукового дослідження, тому батькам дуже важливо знати, куди можна звернутися за допомогою одразу після народження малюка. Проте, найкращим виходом для збереження життя дитини, є присутність на пологах  реанімаційно-хірургічної бригади з багатопрофільної дитячої лікарні, яка б могла одразу реанімувати та транспортувати новонародженого до медзакладу", - застерігає колектив Охматдиту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ