Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

“Хочу жить”: в проєкт здачі в полон звернулись майже 10 тисяч військових РФ

До єдиного центру прийому звернень військовослужбовців РФ щодо здачі в полон “Хочу жить” звернулись вже 9836 осіб з Росії та тимчасово окупованих територій України.

Фото ілюстративне: Укрінформ

Дані опублікував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ). 

"За шість місяців роботи проєкту, попри регулярні спроби Роскомнадзору заблокувати доступ, сайт “Хочу жить” відвідало понад 14 млн осіб, 84% яких - це відвідувачі з території росії", — йдеться в повідомленні. 

З-поміж 14,2 млн відвідувань на сайті, найбільше ним цікавились мешканці Москви, Краснодарського краю, Санкт-Петербурга, Нижньогородської області РФ та Донецької області України.  

Окрім російських військових, на гарячу лінію звертаються їхні родичі та близькі. Часто мобілізовані росіяни, які прибули в складі окупаційної армії в Україну, не мають доступу до інтернету або зв’язку, додають у КШППВ.

Добровільна здача в полон гарантує військовим РФ низку переваг та допомогу. 

В інтерв’ю Укрінформу заступниця міністра юстиції Олена Висоцька розповіла, що на утримання одного російського військовополоненого на місяць йде близько 10 тисяч гривень. 

“Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, – ця сума складає близько 10 тисяч гривень на одного полоненого в місяць”, – сказала посадовиця.

Ця сума близька до вартості утримання ув'язнених у СІЗО 0 – теж близько 11 тисяч гривень на місяць, додала вона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ