Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ходорівський психоневрологічний інтернат проінспектувала комісія Львівської ОВА

Роботу очільника Ходорівського психоневрологічного інтернату вважають незадовільною.

Комісія Львівської ОВА у складі профільного заступника начальника адміністрації Івана Собка, працівників департаменту соцзахисту населення Львівської ОВА та очільників закладів соцзахисту області проінспектувала діяльність Ходорівського психоневрологічного інтернату.

До кінця року сюди планують доселити 20 евакуйованих зі сходу України пацієнтів. На капітальні видатки для інтернату до кінця року в обласному бюджеті передбачили 1,8 млн грн. У закладі уже оновили харчоблок (кухня та їдальня) і фасад. Всередині ж приміщення потребують реконструкції та переобладнання.

Як зазначив профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, необхідно ґрунтовно проаналізувати та перевірити фінансово-господарську діяльність закладу та провадити правильну кадрову політику.

«Роботу керівника інтернату вважаю недостатньою. Немає ініціативи та передумов для розвитку. Це ми побачили під час візиту у заклад. Управління потребує правильної кадрової політики, яку мають провадити спільно власник, управління майном спільної власності облради та департамент соціального захисту населення Львівської ОВА.

З-поміж чотирьох установ соцзахисту, які ми відвідали в межах інспектування, роботу очільника саме Ходорівського інтернату ми з керівництвом департаменту соцзахисту вважаємо незадовільною. Залишати ситуацію як вона є – неприпустимо. Особливо в час війни», – додав Іван Собко.

Як ми повідомляли раніше, за запитом Мінсоцполітики на Львівщині облаштовують додаткові місця у закладах психоневрологічного типу для розміщення пацієнтів зі східних областей України. Зараз в інтернаті у Ходорові перебуває 121 пацієнт, 9 – переселенці. Заклад призначений для проживання чоловіків віком 33-80 років, у яких є психічні розлади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ