Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Ходорові відбулась зустріч з питань охорони та збереження культурної спадщини

У Ходорові відбулась зустріч з питань охорони та збереження культурної спадщини. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

«Сьогодні, в умовах російської агресії ставиться наголос на збереження культурної спадщини України. Про багатство пам’яток треба не лише говорити, а й діяти – виготовити на кожний об’єкт облікову документацію та активно презентувати їх на різних цифрових платформах. Територія Стрийського району має велику кількість унікальних об’єктів культурної спадщини: 32 об’єкти національного значення і один об’єкт, що має найвищий пам’яткоохоронний статус та включений у список світової спадщини ЮНЕСКО – це Собор Пресвятої Богородиці у селі Матків», –  зазначив голова Стрийської РДА Богдан Янко.

Також в межах наради обговорили культурну спадщину, як ресурс розвитку туристичних магнітів, безбар’єрного простору та збереження ментального здоров’я.

«Звичайно сьогодні на першому місці у нас допомога військовим, озброєння, дрони і багато хто може сказати, що не час на культуру, туризм чи відновлення. Проте ці сфери сьогодні також потребують наших донатів. Культурна спадщина повинна посідати відповідне місце в стратегії розвитку міст і громад. Нам потрібно виховувати і закарбовувати її змалку, як культурну ідентичність та гордість за своє. Бо наша спадщина є однією із першочергових цілей для ворога. І якщо зараз немає часу на її збереження, то в реаліях сьогодення, для деяких із цих пам’яток час може і зовсім не настати», –  зазначив представник управління туризму та курортів Віталій Мужик.

На завершення провели екскурсію храмом св. Володимира й Ольги, яку називають «храмом третього тисячоліття», презентували науково-популярний журнал «НАША СПАДЩИНА» та представили гастрономічні спеціалітети Ходорівської громади.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, громади Стрийщини обмінюються досвідом збереження пам’яток культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ