Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Хомчак зробив заяву щодо врегулювання конфлікту на Сході України та співпраці з НАТО

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак зробив заяву щодо агресивних дій Росії в інформаційному просторі.
фото з відкритих джерел

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Зокрема він зазначив, що повідомлення Росії про “підготовку України до наступу на Донбас” є хибними і здійснюються з метою дискредитації нашої держави.

"Вищим військово-політичним керівництвом України визначено політико-дипломатичний сценарій врегулювання міжнародного збройного конфлікту у Донецькій та Луганській областях як пріоритетний. Звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом неминуче призведе до загибелі великої кількості цивільних громадян і втрат серед військовослужбовців, що є неприйнятним для України". 

Він зауважив, що Росія штучно загострює ситуацію для досягнення власних геостратегічних цілей.

Також Хомчак наголосив:

"Співробітництво Україна-НАТО носить винятково мирний характер, спрямоване на зміцнення обороноздатності країни та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору".

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, представниця МЗС Росії Марія Захарова під час брифінгу заявила, що потенційний вступ України до НАТО спричинить до ескалації конфлікту на Донбасі та становитиме загрозу нашій державності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ