Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

єОселя: 5600 українських родин отримали кредити на придбання житла

5600 українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя на загальну суму 8,3 млрд грн, понад 800 родин отримали кредити на умовах масової іпотеки. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун. Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

“Від початку дії програми єОселя кредити на придбання житла взяли вже понад 5600 українських родин на 8,3 млрд грн 830 родин отримали кредити на умовах масової іпотеки, яка доступна всім українцям, що не мають власного житла або потребують покращення житлових умов. Такі кредити надаються під 7%. Лише за минулий тиждень третина виданих кредитів були саме під 7%. Загалом на умовах масової іпотеки банки видали українцям кредитів на майже 1,5 млрд грн”, – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 197 кредитів на 325 млн грн, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 103 військовослужбовці та силовики, 12 педагогів, 10 медиків та 2 науковці;

  • кредити під 7% отримали 65 українців без власного житла, 3 ВПО, 2 ветерани.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (142 кредити) та у забудовника (47). Також 8 українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області – 45;

  • міста Києва – 44;

  • Львівської області – 19;

  • Одеської, Рівненської областей – по 11;

  • Вінницької області – 9.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Довідково

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ “Укрфінжитло”. Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ