Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"єПідтримка": українці за два дні купили ліків на понад 6,5 мільйона

Громадяни віком від 60 років за два дні купили ліків за кошти програми державної програми «єПідтримка», на понад 6,5 млн грн.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засідання уряду в середу, повідомляє Укрінформ.

«З 24 січня уряд розширив ініціативу на громадян віком від 60 років. Лише за два дні українці купили ліків за кошти програми "єПідтримка" на понад 6,5 млн грн», - сказав Шмигаль.

За його словами, уряд продовжить підтримувати людей та бізнес в умовах пандемії. Програма Президента "єПідтримка" виявилася вкрай успішною та популярною. Вже понад 7,5 млн українців подали заявки на отримання виплат. 1,7 млрд грн вже витрачено, наголосив він.

«Надалі уряд планує розширити програму на підлітків з одночасним додаванням до напрямків можливих витрат на освітні послуги. З ініціативи Президента Володимира Зеленського плануємо розширити програму і на комунальні послуги. Президент також анонсував 500 грн виплат за бустерну дозу, і уряд зараз активно працює над впровадженням цієї ініціативи», - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, з 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка», що передбачає виплату 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1000 грн на ліки.

КМУ також планує розширити дію програми на дітей віком від 12 років.

Президент Володимир Зеленський 24 січня заявив про те, що протягом лютого буде розширена програма "єПідтримка" для людей старшого віку. Вони матимуть можливість оплатити комунальні послуги "ковідною" тисячею.

Глава держави також повідомив, що українцям, які отримають бустерну дозу вакцини від коронавірусу, планують виплатити по 500 гривень додатково до 1000 гривень, яку вони вже отримали за перші два щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ