Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ІІ етап сертифікації педагогічних працівників відбудеться з 06 до 10 квітня

Учителів початкових класів, які успішно пройшли незалежне тестування, допущено до другого етапу сертифікації.

Як повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Львівській області, так як і у минулі роки, сертифікація педагогічних працівників складається з трьох етапів: незалежного тестування учасників сертифікації, самооцінювання власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду роботи вчителя. До кожного наступного етапу допускатимуться ті учасники, які успішно пройшли попередній.

82 учителів початкових класів Львівської області допущено до ІІ етапу сертифікації педагогічних працівників.

Самооцінювання власної педагогічної майстерності відбудеться у період з 06 до 10 квітня 2023 року.

3-5 квітня педагоги, що успішно пройшли І етап сертифікації, на електронну адресу, вказану під час реєстрації, отримали листи від Державної служби якості освіти України з інформацією про ID-акції та PIN, необхідні для доступу до анкети самооцінювання. Її заповнення здійснюється за допомогою інформаційно-аналітичної системи EvaluEd.

Анкета самооцінювання розроблена на основі професійного стандарту https://bit.ly/3zgm1Sm та містить 60 тверджень, кожне з яких  має п’ять варіантів відповідей.  Учитель має обрати, яке з них найбільшою мірою реалізується в його професійній діяльності. Протягом трьох робочих днів після надсилання анкети учасник отримає візуалізацію своїх результатів самооцінювання для проектування власного професійного розвитку.

Якщо учитель у вказаний період пройде анкету самооцінювання, його буде допущено до останнього, третього етапу – вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації. Орієнтовно вивчення практичного досвіду роботи відбудеться в кінці квітня – травні 2023 р.

Строк вивчення практичного досвіду педагога повідомляється учаснику сертифікації на адресу електронної пошти, зазначену в його реєстраційній картці-заяві, не раніше ніж за п’ять і не пізніше ніж за три робочих дні.

Цей етап відбувається із залученням освітніх експертів, які вивчають практичний досвід роботи вчителя. Експерти використовують різні методи збору інформації: спостереження уроків, самопрезентації та самоаналізу, інтерв’ю з учасником.

Вивчивши практичний досвід вчителя, всі експерти заповнюють та підписують форму експертного висновку, яка містить кількість набраних учасником сертифікації балів за кожним із критеріїв оцінювання та їх загальну суму. Копія експертного висновку надається учаснику сертифікації відразу після його підписання експертами.

Результати сертифікації визначаються на підставі кількості балів, набраної учасником сертифікації за результатами вивчення його практичного досвіду роботи.

Сертифікат видається учасникам сертифікації, які набрали кількість балів, що дорівнює або перевищує кількість балів, мінімально достатню для видачі сертифіката, – пороговий бал.  Пороговий бал щороку визначає комісія, утворена Державною службою якості освіти.

Сертифікація – це можливість додатково заохотити кращих вчителів. Для педагогів – це можливість заявити про себе та підтвердити професіоналізм. 

Успішного проходження усіх етапів сертифікації.

Довідково:

Відповідно до законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» сертифіковані вчителі мають право на зарахування сертифікації як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником з присвоєнням відповідної кваліфікаційної категорії та/чи педагогічного звання; доплату у розмірі 20% до ставки заробітної плати протягом дії сертифіката (3 р.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ