Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Ікону, яка висіла на кухні пенсіонерки продали за $26,6 млн

Полотно флорентійського художника ХІІІ століття Чімабуе, яке нещодавно знайшли на кухні пенсіонерки на півночі Франції, продали за 26,6 мільйона доларів.
Фото REUTERS

До початку аукціону її вартість експерти оцінювали у понад 6 мільйонів доларів - саме з цієї суми починалися торги, інформує ВВС.

Аукціонна фірма Acteon повідомила, що полотно придбав покупець із Франції, який побажав не розкривати своє ім'я.

$26,6 млн - це новий рекорд для витворів середньовічного мистецтва, що коли-небудь продавалася на аукціонах, кажуть представники Acteon."Коли така рідкісна робота такого унікального художника як Чімабуе з'являється на ринку, варто готуватися до неочікуваних речей", - заявив аукціоніст Домінік ле Коент.

Ікона за 6 млн євро висіла на кухні однієї француженки: що відомо?

Упродовж багатьох років полотно "Осміяння Христа" висіло над кухонною плитою жительки міста Комп'є́нь, що на півночі Франції.

Картину виявив аукціоніст, який порадив власниці провести експертну оцінку роботи.

Сама ж жінка вважала картину звичайною іконою, яка не має великої цінності.

Художник Чімабуе народився близько 1240 року у Флоренції. Його творчість відносять до проторенесансу - перехідного етапу від середньовічного живопису до більш реалістичної манери епохи Відродження.

Картина "Осміяння Христа" має невеликі розміри - всього 20 на 26 сантиметрів.

Дві інші роботи Чімабуе з цієї ж серії полотен виставлені у Національній галереї в Лондоні і в галереї Frick Collection у Нью-Йорку.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, стару ікону, що висіла на кухні однієї француженки з міста Комп’єнь неподалік Парижа, оцінили вартістю близько 6 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ