Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імпічмент Трампа: експосол в Україні Йованович прийшла свідчити у Конгрес

Попри спроби Держдепартаменту США й Білого дому заблокувати свідчення своїх співробітників (у тому числі колишніх) у межах розслідування щодо імпічменту президента, експосол США в Україні Марі Йованович прийшла в п'ятницю до Конгресу.

Слухання проходять за зачиненими дверима, повідомляє Укрінформ.

В одній із будівель головного законодавчого органу США, де призначені слухання, зібралося чимало журналістів, однак доступ до інформації обмежений.

Очікується, що Марі Йованович обговорюватиме із законодавцями розвиток подій щодо її дострокового звільнення з посади очільниці посольства, а також ролі в цьому процесі особистого адвоката президента Руді Джуліані. У цьому контексті, очевидно, йтиметься про спроби тиску оточення Трампа на український уряд з метою ініціювати розслідування проти родини ексвіцепрезидента США Джо Байдена, який є основним конкурентом Трампа на президентських перегонах.

Як повідомляв Укрінформ, демократи, які ініціювали формальний процес імпічменту президента, закидають йому звернення до іноземних урядів з метою втручання в президентські вибори в США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ