Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інформація щодо захисту державних інформаційних ресурсів

Оперативна інформація Держспецзв’язку щодо захисту державних інформаційних ресурсів за період з 16 по 22 вересня 2020 року.

Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 533 453 підозрілих події, що на 11% більше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (82%), застосування нестандартних протоколів (15%), виявлення мережевого ШПЗ та спроб отримання прав адміністратора (по 1% кожний).

Система захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокувала 306 376 атак різних видів. Переважна більшість - це мережеві атаки прикладного рівня (99%). Також зафіксовано 1 DDoS-атаку.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2 894 кіберінциденти, що на 24% менше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість опрацьованих інцидентів стосується недержавного сектору (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (99%).

Держспецзв’язку звертається до всіх: в разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ