Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформаційний центр Erasmus+ Youth розпочинає свою роботу в Україні

20 липня у Національному інформагентстві "Укрінформ" відбулась презентація Інформаційного центру Erasmus+ Youth, який розпочинає свою роботу в Україні, - Урядовий портал.

ERASMUS+ — це програма Європейського Союзу, що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту. Програма в тому числі надає можливості молодіжним організаціям для проведення міжнародних обмінів, навчання для молодіжних працівників та волонтерської служби для молоді (EVS).

Директор департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту Ірина Бєляєва привітала всіх з такою  довгоочікуваною подією як відкриття Інформаційного центру Erasmus+ Youth: "Мінмолодьспорту вітає рішення про початок роботи в Україні Інформаційного центру ERASMUS+ Youth. Маємо багаторічний досвід плідної і різноманітної роботи із ресурсним центром SALTO-YOUTH, тому віримо, що в подальшому молодіжні організації України отримують ще більш якісну допомогу у реалізації своїх проектів".

Наразі в Україні діє Національний офіс ERASMUS+ та, як відзначила Ірина Бєляєва,  він направлений більше на освітню компоненту. Тож висловила сподівання, що завдяки Інформаційного центру ERASMUS+ Youth, буде ще більш якісно реалізовано один з пріоритетів молодіжної політики — мобільність молоді, як в середині країни, так і поза її межами.

За словами керівника відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіса Вілчінскаса, сьогодні в нашій державі спостерігається яскравий розвиток самоорганізації суспільства та активності молоді. Відтак інфоцентр ERASMUS+ Youth сприятиме ініціативним людям налагодити діалог з країнами ЄС, знайти партнерів для реалізації свої проектів та використати ресурси, що пропонує ЄС.

Детальніше про такі можливості і напрямки співпраці розповіла заступник директора Департаменту зовнішніх програм Фонду розвитку системи освіти Ліліана Будковска.

Про що саме  буде інформувати ERASMUS+ Youth, про його особливості, напрямки діяльності та цільову аудиторію присутніх поінформувала заступник директора Польської Національної агенції програми ERASMUS+ в галузі шкільної освіти та молоді Аліція Пєтшак.

Інформаційний цент Erasmus+ Youth в Україні буде знаходитися в місті Суми (Facebook.com/EPlus.Ukraine, [email protected],  +38 (050) 878-92-27, Набережна р. Стрілки, 22). Координатором його діяльності, як визначив ресурсний центр SALTO-YOUTH,   буде громадська організація  “Центр євроініціатив”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ