Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інновації України відіграють важливу роль для світу - Саманта Пауер

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер розповіла про своє бачення розвитку України та підкреслила важливість розвитку інноваційних технологій на фоні війни.

Під час візиту до Львова, Саманта Пауер поділилася своїм баченням щодо підтримки України та її розвитку на світовій арені.

"Я працюю в агенції, яка займається продовольчою безпекою у всьому світі. З перших рук знаю про шкоду, яку завдав Путін, блокуючи експорт сільськогосподарської продукції з України", – зазначила Пауер.

Вона наголосила на наслідках продовольчої кризи, яка вплинула на весь світ: "Я бачила голодних дітей в Африці, які страждали через зростання цін на продукти через блокаду українського експорту. Ми захоплюємося українськими фермерами та інноваторами, які змогли майже повернути обсяги експорту до довоєнного рівня. Українські фермери – це наріжний камінь економіки країни, важлива складова української ідентичності, що відіграє ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки світу".

Окрему увагу Пауер приділила досягненням Львівського IT-кластера: "Вражає диверсифікація української економіки та поступове зростання IT-сектору. В Україні зараз налічується 307 000 фахівців у галузі IT, що на 7% більше, ніж торік. Це показує потенціал країни на світовій арені".

Саманта Пауер також відзначила досягнення України в цифровізації, зокрема додаток "ДІЯ": "Україна стала відомою завдяки "ДІЇ". Багато громадян інших країн заздрять українцям через простоту користування та прозорість урядових послуг. Чим більше людей у світі дізнається про такі досягнення, тим більше інвестицій можна залучити до української економіки".

Вона також відзначила інновації в інших секторах, зокрема в оборонній галузі: "Через російську агресію Україна змушена була впроваджувати інновації в оборонній сфері. Дрони, які Україна почала виробляти, знаходять застосування не лише у військових, але й у цивільних галузях, наприклад, у сільському господарстві".

"Україна є місцем багатьох критично важливих корисних копалин, що відіграватиме свою роль у майбутньому. Перехід країни від традиційної енергетики до відновлювальної створює нові перспективи. Я не визначаю напрямок подальшого розвитку України, але хочу підкреслити важливість інновацій, які можуть відіграти ключову роль у її відновленні", – додала вона.

Пауер також відзначила, що, попри війну, Україна демонструє неймовірну стійкість, креативність та інноваційність: "Важко уявити, що українці могли б дати світу у мирні часи. Нині Україна відома своєю стійкістю, а також креативністю та інноваціями своїх громадян".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ