Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Інститут нацпам'яті оголошує добір кандидатур до Національної комісії з реабілітації

4 червня 2019 року Український інститут національної пам’яті розпочинає прийом документів для доукомплектування Національної комісії з реабілітації представником від наукових установ і громадських об'єднань. Про це сказано у повідомленні прес-служби Українського інституту національної пам'яті.

Порядок прийому документів і проведення жеребкування встановлений Положенням про Національну комісії з реабілітації, що затверджене наказом Міністерства культури України №926 від 25.10.2018.

Для участі в жеребкуванні наукові  установи та громадські об’єднання мають протягом 20 днів від оголошення про початок добору кандидатур, подати в Інститут наступні документи:

  1. заява за формою, наведеною у додатку 1 до Положення про Національну комісію з реабілітації;
  2. копія статуту (положення) або іншого установчого документа наукової установи, громадського об'єднання;
  3. копія рішення, прийнятого у порядку, встановленому статутом (положенням) або іншим установчим документом наукової установи, громадського об'єднання, або інший документ, підписаний уповноваженою особою керівного органу наукової установи, громадського об'єднання, із зазначенням кандидатури до складу Національної комісії від наукової установи, громадського об'єднання;
  4. лист довільної форми, у якому зазначається інформація про дослідження у сфері історії України XX століття та/або діяльність у сфері надання допомоги громадянам з питань, пов'язаних з реабілітацією жертв репресій тоталітарних режимів, які здійснюються (здійснювалися) науковою установою, громадським об'єднанням;
  5. заява довільної форми представника наукової установи, громадського об'єднання про згоду на участь у роботі Національної комісії, у якій в обов'язковому порядку має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), згода на обробку персональних даних.

Усі зразки вказаних документів наявні в додатках Положення про національну комісію з реабілітації. Прийом документів проводиться з 4 червня 2018 року завершиться 24 червня 2019 року включно.

Публічне жеребкування відбудеться 4 липня 2019 року о 16:00 в приміщенні Інституту (м. Київ, вул. Липська, 16, приймальня Голови Інституту). Інститут національної пам’яті забезпечить онлайн-трансляцію жеребкування на своєму офіційному веб-сайті.

Документи про участь у жеребкуванні подаються за адресою Інституту (м. Київ, вул. Липська, 16, приймальня Голови Інституту). Особа, відповідальна за прийом документів: Роман Кулик, 063-054-11-72, [email protected].

Довідка:

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» №2325-VIII від 05.05.2018 при Інституті була створена Національна комісії з реабілітації.

Комісія працює у складі дев’яти осіб, п’ятеро з яких представляють державні органи влади (Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Український інститут національної пам’яті та Генеральна прокуратура).

Четверо членів Національної комісії з реабілітації обираються шляхом жеребкування з кандидатур, делегованих науковими  установами,  що здійснюють дослідження у сфері історії   України   ХХ  століття,  громадськими  об’єднаннями,  що провадять  діяльність  у  сфері  дослідження  історії  України  ХХ століття та/або надання допомоги громадянам з питань, пов’язаних з реабілітацією   жертв   репресій  тоталітарних  режимів.

У разі якщо внаслідок припинення повноважень членів Національної комісії чисельність її членів становить менше дев’яти осіб, Український інститут національної пам’яті невідкладно вживає заходів для доукомплектування персонального складу Національної комісії у порядку, встановленому Положенням про Національну комісії з реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ