Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Інтелект України": особливості навчальної програми

В даний час на території України введені різні програми навчання, що дало можливість батькам вибирати оптимальні умови для отримання якісної освіти дітей.

У цій статті мова піде про програму "Інтелект України". Це унікальна розробка, спрямована на всебічний розвиток дитини. Навчальна програма введена не у всіх школах, але однією з небагатьох є міжнародна школа Золоче, розташована під Києвом.

Суть програми

Програма "Інтелект України" була розроблена в 2006 році в Харкові, вона заснована на особливостях формування дитячої психіки. Знання даються дитині з урахуванням вікових змін так, щоб зберегти зацікавленість до навчання і тягу до освоєння нового. При цьому програма враховує всі державні стандарти, а тому діє не тільки в Золоче, а й деяких інших школах України.

Заняття сплановані до секунди, в процесі викладання вчителі активно використовують інноваційні технології, роботу в команді. У розклад часто входять нестандартні допоміжні предмети. Наприклад, в приватній школі Золоче є уроки "Еврика", "Вчимося разом" і т.п. На заняттях учні дивляться навчальні мультфільми, співають пісні і танцюють, під час уроків нерідко організовуються ігри. Таким чином, більшість краще запам'ятовується. З початкової школи введені уроки англійської, які викладають не тільки досвідчені вчителі, а й іноземні викладачі. Також діти освоюють географію, історію, критичне мислення, розвивають пам'ять без будь-яких примусів і зазубрювання. В результаті учні із задоволенням відвідують школу і успішно здають всі іспити в майбутньому.

Інтерактивне навчання

Особлива увага приділяється інтерактивному навчанню, під яким мається на увазі висока інтенсивність групового спілкування, спрямованого на обмін думками, досвідом. Це формує згуртованість і запобігає виникненню буллінга в дитячому колективі. Вчителі допомагають формувати навички, висловлювати власну думку, виявляють риси лідера в дитині. Технології взаємодії також не обмежені індивідуальною чи груповою роботою. Діти активно працюють в парах, створюють проекти в підгрупах.

Відзначимо, що "Інтелект України" розроблений таким чином, щоб у школяра був час і на інші заходи. Наприклад, велика частина учнів в Золоче відвідують різні творчі гуртки. Абсолютно всі безпроблемно справляються з домашнім завданням. Батьки часто вибирають цю програму навчання, оскільки якісна освіта - це гарантія успішного майбутнього дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ