Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інтерес до історії України, через війну з росією, значно зріс

Сьогодні, 21 листопада, відбулась презентація соціологічного дослідження “Обізнаність громадян України з історією країни, ставлення до подій і постатей історії та державної політики у сфері відновлення і збереження національної пам'яті.

63,7%  респондентів зацікавлені у власній історії та інтерес до історії України зріс на 66% через війну про це повідомили під час презентації дослідження

Зокрема, зросло позитивне відношення до українських діячів. 71,6% опитаних повністю схвалюють пропозиції прибрати з назв вулиць прізвища радянських діячів та політичних діячів російської імперії.

“Російські культурні діячі не мають такого негативного ставлення, як російські політичні діячі. Тобто не всі українці розуміють, що культура це теж зброя ”,- розповів генеральний директор компанії “Оперативна соціологія” Денис Денисенко.

Також, респонденти вважають більш важливими події державно-політичного значення, аніж культурно-релігійного характеру: перші в списку - День Незалежності (47,7%), День прапора (17,1%), День Конституції (7,7%).

52,6 % опитаних вважають Революцію Гідності подією, яка “кардинально змінила хід сучасної історії України”, та 55,6% респондентів вважають, що найкращим вшануванням пам'яті загиблих протестувальників будуть реформи та подолання корупції в країні.

Зазначимо, що дослідження проведено ТОВ “Оперативна соціологія” суспільно з фондом “Демократичні ініціативи” на замовлення Українського інституту національної пам'яті. Було опитано 1875 респондентів з різних куточків України (окрім тимчасово неконтрольованих територій) віком від вісімнадцяти років. Опитування проводилось особисто, телефоном та тривало два місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ