Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інтерпол оголосив Костянтина Жеваго у розшук

За запитом Державного бюро розслідувань Інтерпол оголосив ексдепутата Верховної Ради, колишнього власника банку «Фінанси та кредит» у міжнародний розшук.
Костянтин Жеваго

Про це інформує пресслужба ДБР.

27 вересня 2019 року екснардепу було повідомлено про підозру. Він, як колишній власник АТ «Банк «Фінанси та Кредит», організував розтрату 113 млн доларів США цієї фінансової установи.

Підконтрольна йому офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов’язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів США з кореспондентських рахунків українського банку.

Після цього вказаний банк було визнано неплатоспроможним.

У ДБР не вказують прізвища ексдепутата і колишнього власника банку, проте саме щодо Костянтина Жеваго відомство тривалий час веде слідство. Інші вказані ДБР відомості також співпадають із його біографією.

У серпні 2019 року ДБР повідомило двом керівним особам збанкрутілого банку Костянтина Жеваго «Фінанси та кредит» про підозру в розтраті 2,5 мільярда гривень фінустанови.

Жеваго викликали у Державне бюро розслідувань, щоб оголосити про підозру. Пізніше стало відомо, що його оголосили у розшук. Спеціалізована антикорупційна прокуратура також повідомила Жеваго про підозру у внесенні недостовірних відомостей у декларацію про доходи. Сам Жеваго заявляв про непричетність до розтрати грошей банку.

Банк «Фінанси та кредит» визнали неплатоспроможним у вересні 2015 року. 97,67% акцій цього банку належали Костянтину Жеваго. У Фонді гарантування вкладів раніше інформували, що з банку Жеваго незаконно вивели 5 мільярдів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ