Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іподром приватизовуватиме трудовий колектив

Іподром приватизовуватиме трудовий колектив. Про це „Гал-info” повідомив директор ДП „Львівський іподром” Микола Стець.
За його словами, у планах колективу після приватизація займатися виключно розведенням коней. Зараз на підприємстві утримують 160 скакунів різних порід.
Як повідомляло „Гал-info” вчора, 4 квітня, ДП „Львівський іподром” та ДП „Львівприлад” внесено в перелік підприємств, які підлягають приватизації у 2006 році.
Львівський іподром, найновіший в Україні і єдиний на заході України, - є унікальним серед іподромів країн СНД, на якому споруджена трав’яна скакова доріжка за європейським зразком, для проведення випробувань племінних коней верхових і рисистих порід та два підземні переходи для переведення коней на старт, щоб не нищити трав’яної призової доріжки. Свого часу іподром був одним із кращих, у 1987 році, за рішенням Держагропрому СРСР, його було зараховано до п’ятірки провідних іподромів у колишньому СРСР. З метою виконання Закону України "Про племінну справу у тваринництві", у 2003 році відновлено роботу Львівського іподрому. Проводяться випробування племінних коней верхових порід ведучих кінних заводів України. Львівський іподром є суб’єктом племінної справи у тваринництві і в повному обсязі виконує свої обов'язки та державну програму селекційної роботи. Лише скакові доріжки Іподрому займають ділянку площею 56 га.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ