Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іран може почати поставки нафти і газу до України - посол

Іран може почати поставки нафти і газу в Україну, а також готовий брати участь у модернізації українських нафтопереробних потужностей. Про це заявив посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред на прес-конференції в Києві.

"Я думаю, існують перспективи (поставки іранського газу і нафти в Україну - Ред.). Найкраща інфраструктура для цього - існуючі нафто- і газопроводи Іран - Туреччина - Європа", - сказав він.

За словами посла, Іран також планує брати участь у модернізації нафтопереробних заводів на території України, в тому числі - для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів.

Як повідомлялося, у березні Україна й Іран домовилися про співпрацю в енергетичній сфері.

Сторони домовилися про початок роботи над проектами участі українських підприємств у модернізації іранської енергетичної інфраструктури і тепло - та гідрогенерації.

Зокрема, йдеться про будівництво і модернізацію електромереж 400 кВ. Також обговорювалася участь українських фахівців в обслуговуванні, модернізації та проектах безпеки Бушерської АЕС.

Іранська сторона висловила готовність до участі в модернізації української газотранспортної системи, організації поставок нафти до Одеси і газу з Південного Парса (район Ірану) через Туреччину та Україну до Європи.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ