Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іран почав кібероперації для впливу на вибори у США — Microsoft

Упродовж останніх тижнів пов’язані з владою Ірану групи розпочали кібероперації для впливу на президентські вибори у США.

Про це йдеться у звіті компанії Microsoft.

«Сьогодні ми ділимося розвідданими про відстежувану нами діяльність, яка все більше вказує на намір Ірану вплинути на цьогорічні вибори президента США. Останніми тижнями групи, пов'язані з іранським урядом, активізували два види діяльності», — заявив керівник групи аналізу загроз Microsoft Клінт Воттс.

За даними Microsoft, іранські групи почали вести кампанію впливу на теми, пов’язані з виборами. Вони намагаються розпалити суперечки та переконати виборців у деяких штатах.

Також групи запустили операції, які, на думку Microsoft, спрямовані на отримання розвідувальних даних про політичні кампанії. Це надасть їм можливість впливати на вибори в майбутньому.

У звіті йдеться про виявлення щонайменше чотирьох іранських кібергруп, які причетні до кампанії впливу на президентські вибори у США.

«Ми ділимося такими розвідувальними даними, щоб виборці, державні установи, кандидати, партії та інші могли знати про кампанії впливу й захистити себе від загроз», — додали у компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ